COL·LEGI LA IMMACULADA

Menú secundario

Informació general de Educació Infantil

Notícies del col·legi
75è Aniversari
Febrer 2017

La nostra estimada escola compleix els 75 anys! Un llarg recorregut ple de vivències, il·lusions, qualitat educativa, compromís, humanitat i serveis.
I per aquest motiu organitzarem moltes activitats, les quals es publicaran a la nostra Web i Facebook.
Us deixam amb una glosa feta per alumnes de 6è EP,

La Immaculada
Una escola mallorquina
i on tots som bons companys
compleix 75 anys
pareix sa nostra padrina.


Missa de celebració del 75è aniversari del nostre centre.

El col·legi La Immaculada va iniciar, el passat dijous 4 de maig, la celebració del seu 75è aniversari amb una missa que va tenir lloc a la parròquia Nostra Senyora de la Salut d'El Terreno a les 18.00h. A l'acte van assistir més de tres-centes persones, entre elles una bona representació del professorat i de l'alumnat que ha passat per les seves aules les darreres dècades. 

Un grup d'alumnes d'ESO foren els encarregats d'acompanyar tota la celebració amb els cants elegits per a aquesta festa amb l'ajuda de Marta Albertí (professora d'EI i EP), Mateo Vidal (professor d'EP i ESO) i Mn. Julio Barcudi i acompanyats per l'orgue que tocava Jesús Albertí (padrí d'alumnes).

El Director general del centre, Toni Ribot, va ser l'encarregat de donar la benvinguda  i va expressar la seva satisfacció de veure tanta gent aplegada al voltat d'aquesta celebració, va voler reconèixer la tasca feta per el col·legi durant tots aquests anys "La Immaculada és un centre, on educam seguint el camí mostrat pels nostres fundadors: la família Fernàndez i els professors que els acompanyaren. Des d'un principi el col·legi va destacar per la potenciació de les llengües i no sols del català, a més del castellà, llengua oficial aquells moments. L'any 1945 varen començar a ensenyar: Francès, Anglès i Alemany. També aquell any incorporaren Ballet, Música i Gimnàstica a més de Mecanografia, Taquigrafia..., el que avui anomenem noves tecnologies. Gràcies a aquesta bona direcció, a la dedicació, entrega, bona feina  i l'esforç de tots els que formen aquesta gran família que és La Immaculada,  avui  és un centre que s'ha guanyat un bon lloc dins el món educatiu de actual".

El Sr. Ribot també volgué destacar el compromís educatiu del centre "La nostra educació és personal i integradora, som capaços d'integrar nins i nines de pares de 42 nacionalitats distintes amb una preparació acadèmica, humana i religiosa de primer nivell, a la nostra societat, uns s'incorporen al món laboral i altres segueixen estudiant, molts d'ells al centre Santa Maria, que amb molt d'honor també represento i són alumnes modèlics. El nostre repte, com educadors, és preparar els vostres fills i filles per participar  en una societat necessitada de persones preparades per adaptar-se a cada moment i circumstància, perquè és una societat  molt canviant on s'hauran d'enfrontar a situacions noves i desconegudes constantment".

La celebració va ser presidida pel Vicari Episcopal per a l'Educació Mn. Miquel Gual i concelebrada per Mn. Toni Pons (rector de la parròquia Nostra Senyora de la Salut), Mn. Llorenç Alcina (antic alumne), Mn. Joan Emili Pascual (vicari parroquial) i Mn.Julio Barcudi (coordinador de pastoral i professor del centre).

La lectura i el salm foren llegits per Cristina Mestre (professora d'ESO) i Carme Rovira (secretària de l'AMPA).

Per la seva banda Mn. Miquel Gual també va celebrar l'aniversari de l'escola i a la seva homilia va fer referència a tres idees bàsiques: referència històrica del centre, importància de l'educació com a un mitjà imprescindible per crear una societat amb nous valors i la dimensió cristiana com aportació específica del projecte institucional de les escoles Diocesanes " Un acte com aquest sempre és motiu d'alegria, però més quan és un col·legi que forma part de les onze escoles diocesanes de Mallorca"

Després de les pregàries na Yolanda Blanco (Coordinadora d'EI) va llegir l'ofrena que acompanyava la presentació dels símbols emblemàtics de la història del centre: la imatge de la Mare de Déu Immaculada, el logo del centre pintat al seu moment per en Xam, els uniformes - un del passat i l'altre del present -, el Projecte Institucional de les Escoles Diocesanes i una placa commemorativa dedicada a les fundadores Catalina i Concepció Fernández en reconeixement a tota una vida dedicada al col·legi.

El ball de l'Oferta fou ballat per una representació de la comunitat educativa: Pep Suasi (pare d'alumnes), Tere Soto (professora d'EI), Caterina Llabrés (alumna d'ESO) i Aina Oliver (directora d'EI i EP).

Jerónimo Massanet, director d'ESO del centre, en nom de tot l'Equip Directiu, va voler agrair l'assistència de tots els presents i va convidar tothom al col·legi "A l'entrada heu rebut un anagrama de la Immaculada i a la sortida farem entrega d'un punt de llibre on hi ha un poema creat per Josep Pizà (poeta i professor), com a records d'aquest acte. Al mateix temps, deixarem a la parròquia algunes de les flors que veieu per recordar a tots aquest 75è aniversari al llarg de l'any. Ens farà molt contents que ara ens acompanyeu al col·legi : tant els que vàreu formar part de l'escola fa anys, com els que ens acompanyau en el dia a dia, perquè pugueu veure els canvis que ha experimentat el col·legi des que es va obrir l'actual edifici a l'any 1952 fins ara, sense perdre mai el caràcter acollidor i familiar que ha estat un tret de la seva identitat".

Al pati de l'escola es varen situar taules amb centres de flors blanques i espelmes per acompanyar un petit refrigeri organitzat per Marilena Campos (cap d'estudis) i Magdalena Pascual (cap d'administració) i es va obrir la sala nova on es va poder contemplar l'exposició de documents i fotografies commemoratives de les dècades dels anys 1942 al 2017. Varen ser moments molt emotius on els presents compartiren records, comentaris i desitjos.

lapiz
Deixa el teu comentariQuan deixeu el vostre comentari passarà a moderació. Quan l'administrador revisi els comentaris i els doni la seva aprovació seran publicats a n'aquesta notícia. L'Escola la Immaculada es reserva el dret de decidir quins comentaris publica per tal de protegir la sencibilitat de l'usuari que visiti la Web.

Sub menu general

Pie Informativo

Diseña y programada por